Velkommen til Cathrine som ny sjef i Grid design!

Cathrine Donberg er nå partner og ny byråleder etter Henning B. Gustavsen.

Arbeidende styreleder

I ni år har Henning B. Gustavsen vært daglig leder i byrået han startet i som designer i 1999. Henning fortsetter i byrået, men går over i ny rolle viet strategisk rådgivning og kunde- og forretningsutvikling i stillingen som kundedirektør.

Han blir også arbeidende styreleder og tar dermed over styreleder-rollen etter Morten Kleppan.

– Etter 20 år i designbransjen, hvorav nesten halvparten som leder av Grid ønsker jeg å jobbe mer direkte med kundebasen.

Som byrå vil vi jobbe helhetlig med kunde- og brukeropplevelser gjennom merkevarebygging og design. Jeg kommer til å fokusere på Grids tjenestetilbud og hvordan vi møter våre kunders behov enda mer treffsikkert i et fremtidsperspektiv.

Lederbyttet – alltid vært planlagt

Grid ville ikke vært et toneangivende designmiljø gjennom 36 år hvis vi hadde hatt fastlåste tankesett om eierskap, roller og oppgaver.

Som leder har du stafettpinnen til den dagen vi finner en kandidat som vi mener kan løfte oss til et enda sterkere designmiljø. Så enkelt er det.

Arbeidende styreleder, Henning B. Gustavsen og daglig leder, Cathrine Donberg

– Da jeg skjønte at Cathrine kunne være interessert, følte jeg at timingen for et bytte var perfekt. Med Cathrine i teamet har vi valgt fra øverste hylle og er svært fornøyd med å få henne på laget.

Hun er ambisiøs, resultatorientert og har klare tanker om hvordan utvikle medarbeidere og bygge team samt hva som skal til for å utvikle Grid videre. Vi ønsker henne hjertelig velkommen!

Solide tall

– I mine 9 år som leder har vi gått fra 17 millioner i omsetning til å ligge stabilt over 30 millioner i året, med noen toppår på 38-39 millioner.

Vi har fortsatt et solid fotfeste innenfor retail og serveringskonsepter. Vi har utviklet oss til å bli en av de absolutt største innenfor FMCG / identitetsutvikling og emballasjedesign, og har vunnet offentlige aktører som Ruter, Bane Nor og Brakar som solide kunder innen service- og produktdesign/mobilitetsløsninger.

Vi er stolte over at vi evner å fornye oss og tilpasse oss kundenes behov, samtidig som vi skaper verdier for kunder og eiere.

Grid har levert solide sorte tall i hele 34 av de 36 årene siden oppstarten i 1982. I snitt leverer vi ca. 300% avkastning årlig på egenkapitalen. Det synes vi er ganske bra, når vi er i en bransje med store endringer, hvor vi hele tiden må investere for å utvikle oss og levere nye produkter og tjenester kontinuerlig.

Nå er vi forberedt på å investere enda mer og vil fokusere på å videreutvikle oss i takt med den digitale transformasjonen.

Tung digital kompetanse

Den nye byrålederen, Cathrine Donberg, kommer fra stillingen som Design director /Business developer i Sopra Steria. Siden 2014 har hun vært med å bygge opp og ledet Design /UX-avdelingen i Sopra Steria fra 10 personer til et designmiljø på over 70 personer med bred og tverrfaglig designkompetanse.

– Det har vært noen fantastiske lærerike år i Sopra Steria, og selskapet har betydd mye for meg i de årene jeg har vært der.

Cathrine er selv utdannet designer og har jobbet med digital design siden 1998. Hun har drevet egen virksomhet og hatt sentrale stillinger i bla. Marchfirst/Gazette, Bouvet og Making Waves.

Entreprenørskap og forretningsutvikling handler om mennesker

– Grid og Henning vekket entreprenøren i meg. Jeg elsker å bygge kompetansemiljøer innen design og å være med på strategisk tjenesteutvikling. Vi fant raskt ut at vi har den samme brukerorienterte tilnærmingen til problemløsning.

Vi deler også den samme lidenskapen for å skape gode kundeopplevelser gjennom design- og merkevarebygging med designmetodikk og designtenkning som verktøy.

Den nye lederduoen i fin flyt over broen. Fotos: Sidsel

Jeg har jobbet mye med designdrevet innovasjon, strategi og konseptutvikling, men mitt aller viktigste bidrag til miljøet vil nok være å bringe inn et mer teknologisk perspektiv. – Hvordan vi bedre kan forstå og nyttiggjøre oss av teknologi for å verdiøke tjenestene våre og skape effektive løsninger for kunder og brukere.

– Grid har en imponerende kundeportefølje og masse flinke folk som jeg ser frem å få jobbe med!

Inn på eiersiden

Samtidig med lederskiftet, åpnes det for to nye partnere i byrået. Foruten Cathrine Donberg blir også strategisk rådgiver Thomas Grotle partner.

– Tilbud om partnerskap er en måte å tiltrekke oss, og holde på kompetanse. Det er en av fordelene med å være et uavhengig norskeid byrå, avslutter Gustavsen.

Partnerskapet i Grid design AS: Morten Kleppan, Henning B. Gustavsen, Thomas Higgins, Eli Trosterud, Gro Minken, Kjetil Evensen, Thomas P. Joyce, Jørgen Bertelsen, Harald J. Viberg, Sidsel Lie, Cathrine Donberg, Thomas Grotle.