Fra leverandør til merkevare

I 1924 kom Hans G. Berggren til Kongsvinger og startet Kongsvinger Fiskeutsalg i en kjeller i Glommengata.

Bakgrunn

Berggren har mer enn 90 års bred bransjeerfaing: Først fiskebutikk, så engroshandel og distribusjon (startet med sykkel), og i 1958 kom satsningen på fiskematproduksjon med leveranser til dagligvarehandelen og storhusholdning.

Et eier- og lederskifte (4. generasjon med Tore Berggren) i 2015 resulterte i en beslutning om å styrke Berggrens posisjon som merkevare i forbrukermarkedet.

Oppgave og løsning

Grid bisto tidlig Berggren med workshop og etablering av nytt designkonsept rettet mot forbruker.

Visuell identitet og emballasje-etiketter ble utviklet og realisert. Og et klassisk, men fremtidsrettet designprogram, basert på verdier og ønsket etterlatt inntrykk fra det innledende arbeidet, er nedfelt i enkel, digital manual med retningslinjer for bruk av visuelle grunnelementer, fargepalett, produktfargekoding, typografi, supplerende grafisk mønster, produktfoto, og eksempler på implementering.

Produktfotografering og matoppskrifter ble koordinert med fotograf Isidor Åstrøm, Studio Isidor og matstylist Monica Bjerkerud i Sporenstrek. Fristende foto og inspirerende oppskrifter finner du hos Berggren.