Orkla
Grid design
Grid
Grid design
Grid
Visuell identitet

Share the good stuff!

BigOne Giants Cheddar & Beef er en stor firkantet pizza, perfekt til deling, med mer av alt som er godt!

Bakgrunn

BigOne er amerikansk pizza akkurat slik gutta vil ha den: Tykk bunn, mye digg fyll og enda mer ost. BigOne fantes i syv varianter, men manglet en stor variant til å dele. 

Den nye BigOne er firkantet, og fyller esken fullt ut. Utfordring i butikk er at esken bare er litt større enn eskene til de runde, og mindre, BigOne-pizzaene.

Oppgaven var derfor å gjøre det tydelig at dette er en stor BigOne-pizza, ikke bare en ny smak. Det nye pizzakonseptet skulle ha et eget serienavn, men også naturlig nok være en del av BigOne-universet.

Løsning

Navn. Navnet ble sentralt for å underbygge størrelse. Samtidig som det måtte være i tråd med BigOnes amerikanske opphav, og merkets ungdommelige, maskuline tone of voice.

Valget falt på “Giants”.  Navnet  trekker umiddelbart assosiasjonene i retning av stor. “Alt” er gigantisk i USA, og de sportsinteresserte vil gjenkjenne Giants som to populære amerikanske lag; New York Giants (amerikansk fotball) og San Francisco Giants (baseball).  

Visuell identitet

Pay-off. For ytterligere underbygge at pizzaen er stor nok til to, er det på pakning gjort en liten vri på merkets pay-off. I stedet for “More of the good stuff” er det “Share the good stuff!” som pryder pakningen, taktisk plassert under navnet “Giants”.

Visuelle kjennetegn. For å skape en umiddelbar BigOne-opplevelse, er den amerikanske storby-skylinen bak BigOne-navnet beholdt. Badgen som formidler smaken “Cheddar & Beef” har fått et eget formspråk for “Giants”.

Inspirasjonen er fortsatt amerikansk. Denne gangen kommer den fra klassiske amerikanske reklameskilt langs motorveiene. I badgen er det gitt plass til å underbygge smaken på en BigOne-manér. I dette tilfellet ; “Seriously tasty.”

Foto. Mens øvrige BigOne er kuttet i trekantede slices, viser foto BigOne Giants kuttet i firkantede stykker. Det er også et bidrag til at denne BigOne oppleves som annerledes enn de andre pizzaene under merket.