Mix redesign

Mye av Mix er fortsatt det samme selv om alt er helt forskjellig.

Bakgrunn

Mix er en landsdekkende kjøpmannsdrevet kjede, bestående av mer enn 500 kiosker og gatekjøkken, og er en del av Norgesgruppen Servicehandel.

Kjeden valgte i 2014 ny strategi hvor fremtidens Mix ikke lenger skulle være assosiert med godteri, spill og filmutleie, men ta en tydelig posisjon innen mat, drikke og iskrem.

I forbindelse med nytt og utvidet sortiment, og reposisjonering av merket, var oppdatering av logo og visuelle elementer et viktig grep for å signalisere endringen.

Utvikling av nye butikkelementer var også nødvending for å legge til rette for effektiv drift for kjøpmennene, og enkel handel for kundene.

Dagen lille høydepunkt

Den opprinnelige logoens grunnide, med en og en bokstav i fast form, er beholdt. Men de viktigste kommunikasjonsflatene; fasadeskilting, menytavler, innvendig kommunikasjon, prismerking osv, krevde både mer iøynefallende designgrep og forenklet oppbygning.

Mix marketing; slagordet har en sentral plass i all kommunikasjon og er kjedens merkeløfte

Løsningen ble en visuell identitet som er utviklet for å fungere i butikk med virkemidler som føyer seg godt inn i servicehandelens visuelle språk; frisk og smakfull fotomanér, få, klare og rene farger, tydelig typografi og enkel priskommunikasjon.

En skikkelig god kiosk skal være både litt tivoli og dagens lille høydepunkt!

Resultater

Konseptendringen gir positive resultater. Mix-kjeden oppnådde en volumvekst på 3% i 2015 og svært mye positivt engasjement hos kjøpmenn og kunder, noe kjedesjef Svein Erik Alstad-Evjen er svært fornøyd med.

Mat, drikke og iskrem er i dag bærebjelken i Mix kioskenes omsetning. Og den er økende.