Perlevenn med Bollinger

Perlebroderi. Perledykker. Perlefisker. Perlegarn. Perlehøne. Perlekjede. Perlemor. Perleport. Perlevenn. Perlehumør.

Veldig populær type i mange land

Synnøve Finden har kommet med ny ost. Den er annerledes, 17. mai og hverdag på en gang. Egen kategori: Luftig og lett, saftig og syrlig, myk og mild.

Fisket heter det på dansk. Småpipet på svensk. Det vil si den har små hull. …noe utsøkt, storartet: Kampens siste mål var en perle. Champagnen perler i glasset.

Perler har stor symbolsk betydning i flere kulturer og står gjerne for måne, vann, fruktbarhet og renhet. I buddhistisk symbolikk står perlen for Buddhas hjerte, for visdom og åndelig bevissthet.

Visdom og åndelighet gjelder også i hinduisk tradisjon, mens perler i islam kan stå for Guds ord. I Kina satte man perler i sammenheng med det feminine prinsipp, yin. Hos grekerne og romerne med kjærlighet og ekteskap. Intet mindre, altså.

Perlehumør

Og skal vi tro den svenske ost & vin bloggen Who Cut the Cheeze skal du samle perlevenner, servere en moden Perleost (Hushållsost i Sverige) og Grande Année 1996 fra Bollinger. Resultatet er åpenbart.

Ellers er Perleost garantert hele familiens nye favorittost:

Merkestrategi og navn, Grid. For det visuelle arbeidet var byrå allerede valgt: Pakningsdesign, Fjeldheim & Partners. Filmen er laget av Kitchen.

Fagartikler
Sidsel Lie