Et nytt konsept med en tydelig posisjon
SSP ønsket å utvikle et italienskinspirert konsept som skulle fungere på to ulike lokasjoner, med ulike målgrupper og forskjellige behov, men med samme identitet.
Grid utviklet konsept med navn, identitet, flyt, kundereise og design, som bidro til at SSP sikret kontrakten i Avinors F&B-anbud.
Strategisk retning og konsept
Tavolare er en uformell og familievennlig italiensk restaurant som bringer essensen av Italia til hjertet av Oslo lufthavn. Trattoria Tavolare appellerer til reisende som ønsker en smakfull opplevelse, enten som take-away til gaten eller for de som har tid til å sitte ned og nyte.
Med to lokasjoner, som henvender seg til ulike reisende på Oslo lufthavn, handlet strategien også om å innfri disse situasjonsbestemte behovene.
Konseptet henter inspirasjon fra italienske nabolagsrestauranter, der det uformelle møter det autentiske uten å bruke klassiske klisjeer. Materialbruk, typografi og farger er valgt for å gi assosiasjoner til det italienske hverdagsliv, og samtidig fremstå moderne og relevant i en flyplasssetting.
Interiørkonseptet er utviklet i samarbeid med Metropolis arkitektur & design.
Løsning: Et varmt og moderne konsept med italiensk puls
Hver detalj er utviklet for å gi en autentisk, varm og innbydende atmosfære. Logo, navnetrekk og typografi er utviklet med utgangspunkt i italienske skilter og tradisjoner, men rendyrket for å passe et internasjonalt publikum.
Trattoria Tavolare - All Day Italian Kitchen på innland har med plasseringen et naturlig høyere tempo, fokus på familier og er mer aktuell for frokost og takeaway. Dette reflekteres i digitale bestillingsskjermer ved inngangene og en meny med mer fokus på raske måltider og større utvalg til frokost. Kundeflyten, disklinje og seating er nøye planlagt for om de reisende har god tid, er flere eller har dårlig tid. Selv om stedet oppleves effektivt, har det en varm og lun atmosfære.
Trattoria Tavolare – Italian Kitchen & Bar på utland er tilrettelagt for gjester som har litt bedre tid og ønsker en rolig oase å trekke seg tilbake til. Det kommer til uttrykk i et rikere utvalg av hovedretter og mat som passer bedre til å nytes i de ulike og komfortable sittesonene. Her er det også et eget barområde med et utvidet utvalg av cocktails og gode drikker fra Italia. Baren byr i tillegg på en enklere meny som serveres raskt over disk.
Resultat
Trattoria Tavolare har etablert seg som tydelige og inviterende serveringssteder på Oslo lufthavn. Midt i flyplassens hektiske hverdag byr konseptet på en lun, sosial atmosfære som stråler av italiensk varme.
Oppdragsgiver: Select Service Partner AS
Samarbeid: Metropolis arkitektur & design
Vil du vite mer om prosjektet – eller diskutere retaildesign og visuell identitet?
Ta gjerne kontakt.