Memphisplakatene

Nå er det igjen mulig å kjøpe de berømte Memphisplakatene! Opplaget er begrenset til 200 eksemplarer.

Grid design 35 år

I anledning Grid sitt 35 års jubileum og omtrent samme tidsavstand til Memphis-gruppens virke (1981-1987) reproduserer vi et opplag av de berømte Memphis utstillingsplakatene designet av Art Aid i 1984.

Opplaget er begrenset oppad til 200 eksemplarer av hvert motiv. Hver plakat blir nummerert og Art Aid-signert for hånd av en av opphavsmennene, Reidar Holtskog og Niels Ditlev.

Reidar Holtskog og Niels Ditlev. Foto Art Aid

Reidar Holtskog er i dag professor emeritus fra KHIO, Institutt for Visuell Kommunikasjon, i Oslo og var designer/partner i Art Aid / Grid design fra 1981 til 1999.

Niels Ditlev driver Niels Ditlev Studio i København som designer, illustratør og fotograf og var designer/partner i Art Aid fra 1982 til 1984.

Memphis fra Milano

Memphis-gruppen fra Milano, grunnlagt av den berømte designeren Ettore Sottsass i 1981, designet postmodernistiske avantgarde møbler, stoffer, keramikk, glass og metallprodukter frem til gruppen ble oppløst i 1987.

Memphis splittet designverden og fikk en enorm oppmerksomhet i media; du enten elsket eller hatet dem. Produktene ble utstilt over hele verden og Karl Lagerfeld dekorerte hele sin Monte Carlo leilighet med Memphis.

I 1984 gjennomførte Galleri F-15 i Moss en utstilling av gruppens objekter og Art Aid designet tre utstillingsplakater i Memphis-gruppens formspråk.

Plakatserien vant gull i Form’84, Grafills Visuelt, ble kåret som en av verdens femti beste plakater av Graphis 1984, utstilt i Memphis-butikken, ARC’74 i Milano, publisert i flere fagbøker og samlinger og finnes i den permanente utstillingen i Stedelijk Museum of modern and contemporary art and design, i Amsterdam og i Designmuseum Danmark.

I artikkelen Om nei til kundeforhold, fun og litt fame kan du lese mer om prosjektet, Memphis-gruppen og dens betydning.

Formatet er det originale og kvaliteten den beste

Plakatene er trykket med beste kvalitet syrefritt kunsttrykkpapir, Fineart Paper Verone WB 250g, 100% bomull, med fargebestandig pigmentblekk, Lucia, som har svært høy fargebestandighet (80 år i ramme bak glass og 50 år uten glass).

Det betyr at trykkene vil vare uten å forringes over tid med den samme standard som kunstgrafikk.

Leveringstid ca to uker.

Prisen er NOK 1250 om man velger å kjøpe et motiv og NOK 3000 for hele serien på tre motiv. Frakt på kr. 150 kommer i tillegg. (Det vil påløpe ekstra frakt på forsendelser utenfor Norge)

Designet for Memphis Gruppens utstilling på Galleri F-15, Jeløya, 1984.

Memphis plakatserie, Art Aid 1984

Størrelse: 70 x 100 cm Pris: 3000,- ( + 150,- i fraktkostnad )

Motivet er Lampen Tahiti designet av Ettore Sottsass 1981.

Tahiti plakat, Art Aid 1984

Størrelse: 70 x 100 cm Pris: 1250,- ( + 150,- i fraktkostnad )

Motivet er stolen First designet av Michele De Lucchi 1983.

First plakat, Art Aid 1984

Størrelse: 70 x 100 cm Pris: 1250,- ( + 150,- i fraktkostnad )

Motivet er stolen Bel Air designet av Peter Shire 1982

Bel Air plakat, Art Aid 1984

Størrelse: 70 x 100 cm Pris: 1250,- ( + 150,- i fraktkostnad )

Ny plakat i 2017

I anledning av at det er 30 år siden Memphis-gruppen avsluttet sin virksomhet lanserer vi en ny plakat designet i 2017.

Plakaten er inspirert av den opprinnelige serien for Galleri F15.

Motivet er ”Table clock”, designet av Nathalie du Pasquier, fra temakolleksjonen ”Objects for the Electronic Age”, utstilt i 1984 hos Arc’74 som var Memphis-gruppens studio/butikk i Milano.

Motivet er Table clock designet av Nathalie du Pasquier 1983.

Table clock plakat, Art Aid 2017

Størrelse: 70 x 100 cm Pris: 1250,- ( + 150,- i fraktkostnad )

Betingelser og vilkår

Kort oppsummert Vi tilbyr frakt i hele Norge og du har 14 dagers returrett på alle varer du handler av Grid. Du må være fylt 18 år, eventuelt ha dine foreldres samtykke, for å handle varer av oss. Ved bestilling av varer i denne nettbutikken aksepterer du vilkårene beskrevet under. Alle opplysninger du må oppgi for å gjennomføre et kjøp behandles fortrolig og vi deler ingen informasjon med tredjeparter.

Angrerett Du har 14 dagers angrerett på alle dine kjøp hos Grid. Angreretten gjelder fra du mottar produktet du har bestilt. Ved en eventuell retur må du selv betale forsendelsen og produktet skal leveres i samme stand som du mottok det, med originalemballasje fra Grid.

Retur av produkter sendes til: Grid Scandinavia AS – Sandakerveien 24C / Bygg C5 – 0473 Oslo

Priser og frakt Alle priser oppgitt i nettbutikken er inkludert moms. Fraktkostnad på 150,- dekkes av kjøper. Gjeldende pris for alle produkter bestemmes av prisen ved bestilling. Det tas forbehold om korrekturfeil og tekniske feil, samt hendelser utenfor Grids kontroll. Produkter sendes med Posten. Leveringstid er ca. 2 uker. Alle trykk blir rullet sammen og pakket i solide pappesker. Uavhentede pakker sendes i retur fra Posten til oss etter omtrent 14 dager.

Betaling og kvittering Vi aksepterer kortbetaling med Visa og Mastercard. Vår betalingspartner Stripe sørger for sikker, rask og kryptert betaling der Grid aldri mottar dine kortdetaljer. Etter gjennomført kjøp mottar du en kvittering på epost-adressen du registrerte ved betaling.

Reklamasjon og garanti Vi håper du blir fornøyd med dine produkter. Om du skulle oppdage en feil må du innen rimelig tid informere oss om feilen. Den må foreligge når du mottar produktet og må dokumenteres samtidig, for eksempel med et foto. Dersom produktet har feil eller mangler kan du få et nytt tilsvarende produkt eller heve kjøpet.

Personvern Grid er ansvarlig for all personlig informasjon som deles med oss i forbindelse med kjøp. Informasjonen er nødvendig for at vi skal kunne sende produkter til rett person og adresse, samt ta kontakt dersom det er nødvendig i forbindelse med levering. Informasjonen deles ikke under noen omstendigheter med tredjeparter og du har rett til å få innsyn i hvilken informasjon som lagres om deg. Du kan til enhver tid be Grid slette eller korrigere denne informasjonen. Ved kjøp aksepterer du vilkårene beskrevet over.

Kontakt Epost: myrsethfrank@gmail.com

Aktuelt
Grid branding