Vurderte du noen gang å kaste inn håndkle, Kristian?

Det å være entreprenør handler som kjent om å tåle og takle motgang.

Tusen og en natt

Sist fredagsmøte hadde vi besøk av Kristian Bye. Kristian og jeg har vært kolleger i mange år. Flere år i Bates og på en måte da vi begge jobbet i huset til den gang Virtual Garden (etablert av en annen med jern i ilden, pågangsmot og vyer, Nils Petter Nordskar som i 2012 kom ut med boken Tusen og enda en natt om hva som kreves for å lykkes med ideer), og nå også på et vis siden Kristian sitter i styre til Grid.

Nå er han altså helhjerta og døgnrundt opptatt av lys. En entreprenør (First used in 1723, today the term entrepreneur implies qualities of leadership, initiative and innovation in manufacturing, delivery, and/or services) som i 2011 forlot trygg lederstilling i det suksessfulle Tryselskapet Apt.

Det å være entreprenør handler som kjent om å tåle og takle motgang. Det må man forsåvidt i mange roller og situasjoner. Også i reklame- og designbransjen. Det mangler ikke på det. Men entreprenørskap er spesielt. Mange må gi seg.

Bright products og ganske så bright kollega Eva.

Thomas Edison, oppfinneren (som det het før) med mer enn 1000 patenter, skal ha sagt i forbindelse med utviklingen av lyspæren: Jeg har ikke mislyktes. Jeg har nettopp funnet 10 000 måter som ikke fungerer.

Drivkraft

Hadde jeg visst Kristian skulle komme, å presentere virksomheten sin, skulle jeg planlagt en prat. Men det var en overraskelse at han kom, sikkert fordi vi alle fikk sommergave, i forbindelse med Bright Products sin støtte og samarbeid med Care Norge og Partnership for Change. Og siden jeg heller ikke kjenner Kristian privat så får vi bare spekulere i hva som driver mannen:

Bunnsolid tro på en god ide. Ikke så rent lite visjonær. En god dose sosiale verdier. Kjærlighet til godt design.

Produktet er genialt. Verdiforslaget fantastisk. Forretningsmodellen god (regner jeg med). Bra navn: BRIGHT Products. SunBell og SunTurtle. Godt tenkt er det. Alt sammen.

– Vurderte du noen gang å kaste inn håndkle, Kristian? fikk jeg spurt. – Nei, ikke det akkurat, men jeg har noen ganger tatt opp med styret at jeg kanskje ikke er rette mann.

Men det er han. Og det er sikkert bare å glede seg til neste brighte produkt. SunBell og SunTurtle får du kjøpt hos Enklere Liv.

Se filmen fra november 2012: BRIGHT Products and Partnership for Change.

En lysende sommergave idé from GRID Design AS

Aktuelt
Sidsel Lie