Kollektiv fart inn i fremtiden. Innotrans 2016

Med tre tusen utstillere fra 60 land og 150 tusen besøkende fra hele verden er dette det kollektive transportdesignets Mekka.

Trender og fremtidsutsikter

Innotrans arrangeres i Berlin annethvert år og er en transportmesse med hovedfokus på den internasjonale jernbaneindustrien, men også fremtidens busser, trikker og traffikantinformasjonsmateriell stilles ut.

Et besøk her gir god oversikt over trender med inspirerende fremtidsutsikter. I presentasjonen vedlagt under finner du mange eksempler som er typisk for trendene.

Ute og inne

På et stort utendørsområde ble det vist tog og trikker. Togene bærer preg av fremtidsrettet eksteriørdesign, universell utforming og alternative fremdriftssystemer til strøm og diesel, blant annet hydrogentog.

Under togføring i økende fart blir Karianne fort ekstra rett i ryggen

På et eget område ble det demonstrert elektriske busser hvor du kunne være med som passasjer. Løsningene var spennende og lydløse.

Inne i de 26 hallene var det utstilt alt fra styringssystemer og tekniske komponenter til skjermer og informasjonssystemer – samt noen kuriositeter som for eksempel mobile parkeringssystemer.

Wayshowing og wayfinding er et stort tema og teknologi og skjermer blir også mer og mer integrert i tradisjonelle informasjonselementer som tidligere var papirbasert.

Messen rommer 2.955 utstillere fra 60 land. I år var det 144.000 besøkende fra omtrent hele verden (160 land). Vi var godt representert med tre fra Grid.

I presentasjonen under finner du mange eksempler på hva som er typisk for trendene:

Innotrans 2016_Grid design from GRID Design AS

Aktuelt
Grid branding